F&L programma voor de behandeling van dyslexie

Voor de behandeling van (ernstige) dyslexie zetten wij de F&L behandelsoftware is. De F&L methode is wetenschappelijk getest op effectiviteit en daarmee een evidence based behandelprogramma.

Meer informatie over behandeling van dyslexie en de F&L programma vindt u hier.

ECLG lanceert eigen online programma voor werkgeheugentraining

Per april 2017 beschikt ECLG over een eigen online trainingsprogramma voor het trainen van het werkgeheugen bij kinderen.

Meer informatie over deze geheugentraining en het online trainingsprogramma vindt u hier.

Workshop "Mindfulness voor ouder en kind"

Mindfulness is de techniek om met aandacht te (leren) leven. Met behulp van Mindfulness ervaren kinderen hoe zij bewust om kunnen gaan met spanning en stress. Ze leren hoe zij moeten omgaan met hun aandacht, hun concentratie en dat ze zich daarin kunnen trainen.

Wij verzorgen deze workshop Mindfulness van 4 sessies in diverse locaties in Zuidoost-Nederland. U kunt hier meer lezen over de locaties, kosten en hoe aan te melden.

Taal in Blokjes software voor dyslexiebehandeling en aanbieding iPad's

Ter ondersteuning bij onze dyslexiebehandelingen maken wij gebruik van het softwareprogramma "Taal in Blokjes reader". Kinderen die bij ons de dyslexiebehandelingen volgen kunnen thuis en op school oefenen met deze TiB reader.

Kinderen die over een eigen iPad willen beschikken om goed te kunnen oefenen, kunnen bij ons tegen een sterk gereduceerde prijs een (mini) iPad bestellen. Er is al een mini iPad te bestellen vanaf €. 55,-.

Meer informatie over de TiB reader en iPad aanbiedingen kunt u hier lezen.

ECLG start Kindcentrum in Rosmalen

Met ingang van 14 april 2015 start ECLG ook met een eigen Kindcentrum te Rosmalen. Na de Kindcentra in Breda en Eindhoven is dit het 3e Kindcentrum van ECLG. Naast onze eigen activiteiten als orthopedagogen- en psychologenpraktijk, zullen er binnen het Kindcentrum ook andere disciples te vinden zijn zoals een logopediste, kinder- en speltherapeute, kinder- en jeugdpsychiater, kinderarts, voedingsdeskundige en fysiotherapeute.

U kunt ons nu ook vinden in Heerlen

Met ingang van 23 juni kunt u ons ook vinden in Heerlen, in het Aandachtscentrum aan de Hei-Grindelweg 73. U kunt hier terecht voor onderzoek, begeleiding en behandeling van kinderen en jeugdigen op het gebied van leer- en gedragsproblemen.

Nieuwe praktijklocatie in Maastricht

Met ingang van 1 juni is onze praktijk in Maastricht gevestigd op de Scharnerweg 11. U kunt hier terecht voor onderzoek en begeleiding van kinderen en jeugdigen op het gebied van leer- en gedragsproblemen.

Nieuwe trainers Beelddenken

Beelddenken

Op dinsdag 15 april 2014 hebben 15 deelnemers onze 2-daagse opleiding te Arnhem, tot trainer - coach Beelddenken succesvol afgerond.

Op woensdag 16 april 2014 hebben 14 deelnemers onze 2-daagse opleiding te 's-Hertogenbosch, tot trainer - coach Beelddenken succesvol afgerond.

Wij wensen deze trainers veel leuke succeservaringen toe, met de nieuwe kennis en vaardigheden.

Opleiding tot gecertificeerd trainer: Beelddenkers halen rechts in!

Binnenkort starten in diverse locaties in Zuidoost Nederland onze 2-daagse opleidingen tot trainer-coach Beelddenken. Meer informatie over de locaties, inhoud en kosten van deze opleiding vindt u hier

U kunt ons nu ook vinden in Roermond

Met ingang van 19 september kunt u ons ook vinden in Roermond, Gezondheidscentrum De Boog. U kunt hier terecht voor onderzoek, begeleiding en behandeling van kinderen en jeugdigen op het gebied van leer- en gedragsproblemen.

Team van ECLG volgt de training Beelddenkers halen rechts in!

Training Beelddenken

Onder de inspirerende leiding van Krista Rigtering heeft een deel van het ECLG-team op dinsdag 2 juli de training Beelddenkers halen rechts in!' gevolgd.

Dit team gaat dan ook de trainingen geven aan kinderen (en ouders) waarvoor deze training uitermate geschikt is.

In oktober en november starten op diverse locaties in Zuidoost-Nederland ook onze cursussen voor leerkrachten en intern-begeleiders. Meer informatie over deze cursussen vindt u hier.

U kunt ons nu ook vinden in Breda en Bavel

Met ingang van 01 juni 2013 kunt u ook bij ons terecht in Bavel en Breda. U kunt hier terecht voor onderzoek en begeleiding van kinderen en jeugdigen op het gebied van leer- en gedragsproblemen.

Ons nieuwe programma met cursussen voor het basisonderwijs staat online

U kunt nu ons nieuwe programma met cursussen en workshops voor leerkrachten en intern begeleiders in het basisonderwijs downloaden. Voor aanmeldingen vóór de zomervakantie geldt een extra korting van 5%.

Download hier het programma voor schooljaar 2013 - 2014.

In het nieuwe schooljaar start ook weer onze training Leren leren

In deze training van 5 bijeenkomsten gaan de kinderen aan de slag met een aantal thema's en huiswerkopdrachten waardoor ze beter in staat zijn om zelfstandig te werken en te leren.

Meer informatie over de training Leren leren

WISC III intelligentieonderzoek in juli geen €. 385,- maar slechts €. 335,-

In de maand juli geldt een speciale prijs voor een WPPSI of WISC III intelligentieonderzoek. De prijs voor dit IQ onderzoek bedraagt dan geen €. 385,- maar
€. 335,-. Bel 085-878 1170 of stuur een e-mail naar info@eclg.nl voor meer informatie of voor het maken van een afspraak voor een intakegesprek of onderzoek.

Meer informatie over een WISC III intelligentieonderzoek

Workshop "Beelddenkens halen rechts in!" voor leerkrachten en IB-ers

Ongeveer 5% van alle leerlingen is visueel ingesteld en leert in beelden in plaats van in woorden. Deze leerlingen kunnen op school problemen krijgen op het gebied van rekenen, taal, concentratie en werktempo. In deze workshop leert u om beelddenkers sneller te herkennen en krijgt u praktische handvatten om deze leerlingen beter te begeleiden en te ondersteunen.

Meer informatie over de workshop Beelddenken

Brugklastraining: goed voorbereid naar de brugklas

De brugklastraining is een training speciaal bedoeld voor jongens en meisjes die nu nog op de basisschool of het speciaal basisonderwijs zitten en die binnenkort de overstap naar het voortgezet onderwijs maken. De brugklastraining wordt gegeven in Arnhem, Nijmegen, Rosmalen, Eindhoven, Venlo en Maastricht.

Lees meer over onze brugklastraining

Nieuw cursusaanbod schooljaar 2016 - 2017 voor leerkrachten en IB-ers

Ons nieuwe cursusaanbod voor leerkrachten en intern begeleiders uit het basisonderwijs staat online. Wij verzorgen deze cursussen ondere andere in Apeldoorn, Arnhem, Nijmegen, Rosmalen, Rosmalen, Tilburg, Eindhoven, Venlo en Maastricht. Een aantal workshops en cursussen kunnen ook bij u op school als incompany cursus verzorgd worden. In onze agenda vindt u een overzicht per plaats met de startdatum van elke cursus.

Meer informatie per cursus en/of aanmelden

BCB Werkgeheugentraining voor kinderen

Onderzoek heeft aangetoond dat een werkgeheugentraining een aanzienlijk en langdurig effect heeft op het algehele cognitief functioneren van kinderen, en draagt daardoor bij aan betere schoolprestaties.

Lees meer over onze werkgeheugentraining

Handelingsgericht werken en Handelingsgerichte procesdiagnostiek

In korte begeleidingstrajecten van 1 dag wordt er gewerkt vanuit de gedachte van handelingsgericht werken (HGW) en handelingsgerichte procesdiagnostiek (HGPD). Centraal in deze aanpak staat de gouden driehoek kind, ouders en school/ leerkracht.

Ons standaard uurtarief voor een begeleidingstraject ligt tussen de €. 60,- en €. 70,-, afhankelijk van de aard en omvang van het traject. Voor de snelle beslisser hanteren wij de komende weken echter een uurtarief van €. 45,- . Meer weten? Neem dan snel contact met ons op en bel naar 085-878 1170, of stuur een e-mail naar info@eclg.nl en een van onze adviseurs leerlingenzorg zal contact met u opnemen.

Meer informatie over HGW en HGPD

Nieuwe locatie ECLG voor onderzoek en begeleiding

Met ingang van 25 maart werken wij ook vanuit onze nieuwe locatie in Rosmalen. U kunt hier terecht voor onderzoek en begeleiding voor kinderen en jeugdigen op het gebied van leer- en gedragsproblemen.

Website voor smartphones

Op dit moment wordt nog hard gewerkt aan onze nieuwe mobiele website voor smartphones

Bezoek de mobiele website van ECLG.