Mindfulness voor ouder en kind

Mindfulness is de techniek om met aandacht te (leren) leven. Met behulp van Mindfulness ervaren kinderen hoe zij bewust om kunnen gaan met spanning en stress. Ze leren hoe zij moeten omgaan met hun aandacht, hun concentratie en dat ze zich daarin kunnen trainen. Zo leren ze dat ze niet altijd hoeven te reageren op alles wat ze ervaren. Als ze dit eenmaal geleerd hebben, zijn kinderen minder impulsief en kunnen ze zich beter concentreren en hun aandacht beter en langer richten op een specifieke taak.

Vier bijeenkomsten Mindfulness

In de vier bijeenkomsten maken ouder en kind samen kennis met Mindfulness en wat het voor hen kan betekenen. Er is aandacht voor een stukje informatie maar ook het oefenen van verschillende mindfulness vaardigheden die thuis kunnen worden toegepast.

Positieve effecten van Mindfulness

Onderzoek aan de Universiteit van Amsterdam heeft aangetoond dat mindfulness positieve effecten heeft op weerbaarheid, tegen stress en het functioneren van kinderen. Kinderen piekeren minder, zijn zich bewuster van hun emoties, ervaren meer geluksgevoelens en ervaren hun leven meer en meer als begrijpelijk, hanteerbaar en betekenisvol. Ouders die deze workshop mindfulness al bij ons gevolgd hebben geven aan dat hun kind na de oefeningen bovendien minder angstig is en dat hun kind een verbetering laat zien in zijn/haar gedrag. Ook zien deze ouders een vermindering van eventuele slaapproblemen. Mindfulness helpt zowel bij het voorkómen als bij het verminderen van stress en stress gerelateerde problemen.

Wat leren u en uw kind van Mindfulness?

  • aandachtiger omgaan met jezelf en de mensen om je heen
  • bewust omgaan met spanning en stress
  • over compassie voor jezelf en anderen
  • de grens aanvoelen tussen druk zijn en je druk maken

Voor wie is onze workshop Mindfulness bedoeld?

Deze workshop mindfulness is speciaal ontwikkeld en afgestemd op ouders met een zoon of dochter vanaf 7 jaar. Deelname van beide ouders met zoon of dochter of meerdere kinderen is eveneens mogelijk. Neem in dat geval contact met ons voor een prijsopgave.

Waar verzorgen wij de workshop Mindfulness en wanneer?

De workshop Mindfulness wordt om de week gegeven op de maandagavonden van 19.00 tot 20.00 uur en bestaan uit 4 bijeenkomsten.

Locaties: Apeldoorn, Nijmegen, Rosmalen, Breda, Eindhoven en Maastricht.

Prijs: €. 95,- voor 4 bijeenkomsten Mindfulness voor 1 ouder en 1 kind, inclusief het boek Mindfulkids, Heartfulkids (t.w.v. €. 19,99). Informeer svp naar de prijs wanneer u met 2 ouders en/of meerdere kinderen wilt deelnemen.

Wanneer start de workshop Mindfulness

Op het moment dat wij voor een van bovenstaande locaties vier aanmeldingen ontvangen voor deelname aan de workshop Mindfulness, zullen wij de data op de maandagavonden vaststellen. Deze data leggen wij aan de deelnemers voor en wanneer minimaal 3 van de aangemelde deelnemers op deze data de workshop Mindfulness kunnen volgen worden deze data definitief en hier in onderstaand schema vermeld. Het minimaal aantal deelnemers voor deze workshop bedraagt 6 duo's en het maximaal aantal 12 duo's.

Apeldoorn
Bijeenkomst nieuwe data volgen binnenkort  
Bijeenkomst    
Bijeenkomst    
Bijeenkomst    

Locatie: Kantorenhuis Röntgen, Professor Röntgenstraat 8, 7311 AM Apeldoorn

Nijmegen
Bijeenkomst 1 nieuwe data volgen binnenkort  
Bijeenkomst 2    
Bijeenkomst 3    
Bijeenkomst 4    

Locatie: St. Augustinusklooster, Graafseweg 274, 6532 ZV Nijmegen

Rosmalen
Bijeenkomst 1 nieuwe data volgen binnenkort  
Bijeenkomst 2    
Bijeenkomst 3    
Bijeenkomst 4    

Locatie: Striensestraat 35, 5241 AW Rosmalen

Breda
Bijeenkomst 1 nieuwe data volgen binnenkort  
Bijeenkomst 2    
Bijeenkomst 3    
Bijeenkomst 4    

Locatie: Amstelstraat 4, 4812 VL Breda

Eindhoven
Bijeenkomst 1 nieuwe data volgen binnenkort  
Bijeenkomst 2    
Bijeenkomst 3    
Bijeenkomst 4    

Locatie: Kerstrooslaan 6, 5644 EA Eindhoven

Maastricht
Bijeenkomst 1 maandag 04 april 19.00 - 20. 00 uur
Bijeenkomst 2 maandag 11 april 19.00 - 20. 00 uur
Bijeenkomst 3 maandag 18 april 19.00 - 20. 00 uur
Bijeenkomst 4 maandag 25 april 19.00 - 20. 00 uur

Locatie: Randwijcksingel 20, 6299 EE Maastricht

Aanmelden workshop Mindfulness

Wilt u zich met uw dochter of zoon aanmelden voor onze workshop Minfulness, dan kunt u een e-mail sturen naar Daniëlle Wolfs: d.wolfs@eclg.nl. Vermeld hierin uw gegevens, de gegevens van uw zoon of dochter en de locatie waar u wilt deelnemen. Wij zullen uw aanmelding voor de workshop Mindfulness per omgaande bevestigen.