NOT 2019

Bezoek ons in hal 1, stand 01.E077 en maak kans op leuke extra's!

Grip op dyslexie

In het kader van 'Grip op dyslexie' staat ECLG samen met F&L methode B.V. op de NOT 2019 in de jaarbeurs te Utrecht. U vindt onze stand in hal 1, standnummer 01.E077

Onze standmedewerkers (dyslexiespecialisten) informeren u graag over Taal in blokjes en de F&L methode. Wat vindt u nog meer in onze stand?

1. Wat is 'Taal in Blokjes'?

Taal in Blokjes (TiB) is een interventieprogramma voor leerlingen in het basisonderwijs met lees- en spellingproblemen. Het programma is ontwikkeld vanuit de praktijk en grotendeels gebaseerd op meer dan 25 jaar ervaring met de behandeling van kinderen met dyslexie en lees- en spellingproblemen. Het TiB programma is de 'schoolversie' van het F&L programma (en software) voor de behandeling van EED (Ernstige Enkelvoudige Dyslexie).

Het programma is NIET methode-gebonden en kan dus naast uw huidige methode(n) voor lezen én spelling ingezet worden op zorgniveau 1, 2 en 3.

Meer informatie over TiB programma kunt u hier vinden.

2. Wat houdt de 'F&L methode' in?

Bij de behandeling van EED (ernstige, enkelvoudige dyslexie) zetten wij onder andere de F&L-methode® in. De F&L methode® staat voor Fonologische & Leerpsychologische methode en is in de afgelopen 30 jaar (door)ontwikkeld door de Stichting Taalhulp tot een zeer effectief behandelprogramma voor (ernstige, enkelvoudige) dyslexie en lees- en spellingproblemen.

Dankzij de unieke combinatie van het school-interventieprogramma Taal in Blokjes en de F&L methode® voor de behandeling van dyslexie kunnen wij een continuüm van zorg realiseren in het lees- en spellingonderwijs. Daardoor wordt het algehele lees- en spellingniveau van alle leerlingen verhoogd, neemt de werkdruk bij leerkrachten en IB-ers af, stromen er minder leerlingen door naar de dure EED zorg, is de behandeling van EED een stuk effectiever en last but not least, kan er een aanzienlijke besparing op de kosten voor EED zorg gerealiseerd worden.

Meer informatie over de F&L methode® kunt u hier vinden.

3. Het interventieprogramma 'Grip op dyslexie'

Het interventieprogramma 'Grip op dyslexie' komt er feitelijk op neer dat wij scholen intensief ondersteunen en de leerkrachten en IB-ers opleiden en begeleiden bij het versterken van de zorg op niveau 1 en/of  2 en/of  3.

Meer informatie over het interventieprogramma "Grip op dyslexie" kunt u hier vinden of download de brochure 'Grip op dyslexie'.

4. Maak kans op een gratis interventietraject "Grip op dyslexie"

Voor het nieuwe schooljaar bieden wij op de NOT 2019 een 3-tal gratis interventietrajecten 'Grip op dyslexie' aan. Gedurende een langere periode ondersteunen en begeleiden wij (geheel kosteloos) een 3-tal basisscholen bij de (verdere) implementatie van Taal in Blokjes. Wij starten met een kwalitatieve en kwantitatieve analyse van het lees- en spellingonderwijs en schrijven op basis van deze analyse, in samenwerking met de school, het plan van aanpak om het programma verder binnen de school vorm te geven.

Het programma wordt in 2 fasen gerealiseerd waarbij in fase 1 de focus ligt op het verbeteren van de ondersteuning van de leerlingen op zorgniveau 1, 2 en 3.

In fase 2 ligt de focus op het creëren van het "continuüm van zorg' tussen de zorgniveaus 1/2/3/ en de behandeling van EED.

Hoe maakt u kans op een gratis traject?

  1. U bezoekt ons op de stand en maakt uw interesse in dit traject kenbaar.
  2. Uw school heeft (in het recente verleden) al diensten van ECLG afgenomen. Bijvoorbeeld een cursus, training of onderzoek.
  3. Wij hebben met de gemeente waarin uw school gevestigd is een overeenkomst voor het leveren van EED zorg en er gelden geen beperkingen in de vorm van bijvoorbeeld budgetplafonds.
  4. Uw school/leerkrachten is/zijn al (enigszins) bekend met Taal in Blokjes of zijn bereid om aan het eind van dit schooljaar de cursus TiB te volgen. Het cursusprogramma voor TiB kunt u hier bekijken.
  5. Het percentage leerlingen die doorstromen naar de vergoede dyslexiezorg ligt bij voorkeur boven het landelijk gemiddelde.

Wanneer het mogelijk is bespreken wij op de beurs al een aantal belangrijke zaken betreffende dit traject, maar mocht dit vanwege de drukte op dat moment niet mogelijk zijn, dan maken wij een belafspraak met u om het traject nader toe te lichten en te bespreken. Nadat wij alle geïnteresseerde partijen gesproken hebben maken wij onze keuze binnen enkele weken bekend en zullen de geïnteresseerde deelnemers conform informeren. Deze informatie wordt eveneens op onze websites gepubliceerd. Met de 3 geselecteerde scholen nemen wij contact op om de eerste afspraak te maken en het verdere verloop van de implementatie te bespreken.

5. Webinars/trainingen/workshops F&L methode en behandelsoftware

Na de zomervakantie organiseren F&L en ECLG een aantal webinars en trainingen over het F&L behandelprogramma en het gebruik van de F&L behandelsoftware. De webinars kunt u gewoon thuis of op uw werkplek volgen, de trainingen worden onder andere in de volgende plaatsen gegeven: Maastricht, Roermond, Helmond, Tilburg, Breda, Arnhem, Utrecht, Amersfoort en Apeldoorn. De trainingen zijn bestemd voor professionals die overwegen om de F&L methode in hun praktijk in te gaan zetten.

Deelname is gratis en mocht u na de training overwegen om een licentie aan te aanschaffen, dan geldt voor het eerste jaar een korting van 25% op de licentiekosten en 25% korting op de maandelijkse kosten gedurende de eerste 6 maanden.

De data en locaties van de webinars en trainingen geven wij u op de beurs. U kunt zich direct aanmelden, maar dat kan ook na de beurs. Enkele weken na de beurs plaatsen wij de data ook op onze websites en dan is de inschrijving voor iedereen geopend. Het is dus zaak dat u zich tijdig inschrijft omdat het aantal trainingsplaatsen beperkt is.

6. Extra korting op alle trainingen en cursussen van ECLG

Voor de bezoekers aan onze stand geldt een (extra) korting van 10% op de Taal in Blokjes workshops en op alle overige cursussen en trainingen die ECLG leerlingenzorg dit schooljaar nog geeft. Voor cursussen en trainingen die plaatsvinden in het nieuwe schooljaar 2019-2020 geldt, naast de vroegboekkorting van 7.5%, nog een extra korting van 5%.

7. Korting op alle 'Taal in Blokjes' materialen

Voor de bezoekers aan onze stand geldt een aardige korting op alle TiB materialen. Een overzicht van de materialen en prijzen vindt u op het bestelformulier. De kortingen zijn alleen geldig voor bestellingen die op de beurs geplaatst worden. Het originele bestelformulier wordt in onze stand verstrekt, maar u kunt het ook al hier downloaden, invullen en afgeven aan een van onze dyslexiespecialisten.

U kunt het bestelformulier hier downloaden.

8. Het gratis 'Inspiratieboekje Taal in Blokjes'

Speciaal voor de beurs heeft F&L methode B.V. het 'Inspiratieboek Taal in Blokjes' gemaakt. Bezoekers aan onze stand die hun badge laten scannen ontvangen gratis een exemplaar van dit handige boek met veel informatie over Taal in Blokjes en de F&L behandelsoftware voor dyslexie. Een voorproefje met inhoudsopgaven kunt u hier alvast downloaden.

9. Het nieuwe pakket 'Voorlopertje Taal in Blokjes'

Ook nieuw is het werkboek 'Voorlopertje Taal in Blokjes'. Dit werkboek is speciaal ontwikkeld voor leerlingen die heel veel moeite hebben met de basisvaardigheden en met aanvankelijk leren lezen en spellen, waaronder leerlingen met een TOS en bij NT-2 leerlingen. Informatie over dit werkboek vindt u in het inspiratieboek, maar u kunt ook hier de betreffende informatie al bekijken.