Training Geluksvogels

Leerlingen leren om gelukkig(er) te zijn

Training Geluksvogels - leren om gelukkig(er) te zijn

Geluksvogels is een (klassikale) training en bestaat uit 10 lessen waarin uw leerlingen leren om:

  • een basishouding aan te nemen waarbij ‘je gelukkig voelen’ het uitgangspunt is
  • hun kwaliteiten te (er)kennen
  • aandachtiger te zijn
  • oplossingsgericht te denken
  • beter om te gaan met tegenslagen

Vraag het een willekeurige ouder bij jullie op school: “Wat wil je dat je kind later wordt?” Grote kans dat er antwoorden volgen als gezond, oud en gelukkig. Deze laatste horen we het meest. Kijken we naar de huidige lesroosters op scholen voor zowel het basis- als voortgezet onderwijs, zien we daar echter nooit een utje geluk weg geschreven staan. Kennelijk vinden we met z’n allen dat ieder kind gelukkig zal worden en gaan we ervan uit dat iedereen zelf zijn route vindt naar zijn of haar geluk.

Niets blijkt echter minder waar. Het is een groot misverstand dat geluk afhankelijk is van omstandigheden. Het zijn niet de omgeving waarin je leeft, of de dingen die je bezit die maken dat gelukkig bent. Onderzoek toont aan dat dit slechts zo’n 10 % van je geluksbeleving bepaalt. De overige 50 % is afhankelijk van genen en 40% hangt af van je eigen houding ten aanzien van geluk. Deze maakbaarheid van geluk heeft de afgelopen tijd veel aandacht gekregen. In een maatschappij waarin er veel wordt gevraagd van flexibiliteit en er een grote druk ligt op mensen, is het des te belangrijker om vaardigheden te bezitten om je eigen geluk te sturen. Het kunnen omgaan met tegenslagen, het denken in oplossingen en ‘het leven in het nu’ zijn basisvaardigheden geworden.

Hierbij is het overigens niet zo dat leven in het nu altijd positief moet zijn. De uitdaging zit hem erin, de veerkracht te vergroten op het moment dat het ‘nu’ niet als positief wordt ervaren. Het programma Geluksvogels kan klassikaal worden ingezet op zowel het basis- als voortgezet onderwijs. Er wordt in tien lessen gewerkt aan vaardigheden als gelukkig en aandachtiger zijn, oplossingsgericht denken en omgaan met tegenslagen. Dit zijn bouwstenen die kinderen helpen veerkrachtiger in het leven te staan en zijn inzetbaar bij onder meer faalangst, somberheid en stressklachten.

1-daagse opleiding tot trainer 'Geluksvogels'

Tijdens de 1-daagse opleiding tot trainer Geluksvogels zal dieper worden ingegaan op de theoretische achtergrond van het programma. Daarnaast worden de 10 lessen besproken en is er aandacht voor het implementeren van deze lessen binnen uw school. Na afloop van de Dag krijgt u de handleiding en een exemplaar van het werkboek mee. Werkboeken zijn te bestellen via de website van ECLG.

Voor wie is deze training geschikt?

  • primair onderwijs: IB-ers, leerkrachten en onderwijsassistenten groep 1 t/m 8
  • voortgezet onderwijs: Mentoren en leerkrachten klas 1 - 2
Locaties en trainingsdata
Zwolle
Nieuwe datum volgt
Apeldoorn
Dinsdag 26 mei '20
Amersfoort
Nieuwe datum volgt
Utrecht
Nieuwe datum volgt
Arnhem (Velp)
Nieuwe datum volgt
Doetinchem
Nieuwe datum volgt
Nijmegen (Wijchen)
Nieuwe datum volgt
's-Hertogenbosch
Nieuwe datum volgt
Dordrecht
Nieuwe datum volgt
Breda
Nieuwe datum volgt
Tilburg
Nieuwe datum volgt
Eindhoven
Nieuwe datum volgt
Venlo
Nieuwe datum volgt
Maastricht
Nieuwe datum volgt

Tijden

De opleiding start om 09.30 uur en duurt tot ca. 15.30 uur

Studiebelasting

Totaal ca. 8 u, waarvan ca. 6 u contacttijd, 2 u opdrachttijd/voorbereiding.

Kosten

De prijs voor deze training bedraagt €. 225,- per deelnemer en is inclusief de handleiding, één exemplaar van het werkboek, certificaat, koffie/thee/fris en lunch.

Bij 2 of 3 deelnemers van dezelfde school en/of bestuur geldt een korting van 5% en vanaf 4 deelnemers bedraagt de korting 7.5%.

EduCredits

Het aantal EduCredits voor deze training bedraagt 10.

Wat zijn EduCredits?

Afmelden en adressen cursuslocaties

Informatie over afmelden (en kosten) en de cursuslocaties vindt u bij ´Aanmelden voor deze training/cursus´.